Relaxorthese 

Een relaxorthese, ook wel en vlonder genoemd, is een individueel hulpmiddel dat helemaal wordt afgestemd op de vorm van het lichaam, om een goede en comfortabele ondersteuning van het gehele lichaam te ver
krijgen in zit of half-lig.
 
In een relaxorthese wordt de patiënt in een zo relaxerend mogelijke houding geplaatst zonder in te boeten aan ondersteuning.  Ze zorgt voor de therapeutisch vereiste correctie en/of comfort van de patiënt. Door het gebruik van een relaxorthese in combinatie met een kantelbaar onderstel, worden steunpunten optimaal verdeeld, en het ontstaan van doorligwonden maximaal vermeden.
 
Onze relaxortheses zijn vervaardigd uit een hoogwaardige polyethersoort (garantie op indrukbaarheid). Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende densiteiten zodat meer correctie (steviger materiaal) en/of drukvermindering (zacht anti-decubitusmateriaal) gecombineerd kunnen worden. 
 

Abductiekussen


Een abductiekussen is een individueel hulpmiddel dat de onderste ledematen in een goede en comfortabele houding positioneert in lig.
Het doel van een abductiekussen is een goede ondersteuning bieden aan de onderste ledematen in lig. Het zorgt voor de therapeutisch vereiste correctie en/of comfort van de patiënt. 
Onze abductiekussens zijn vervaardigd uit een hoogwaardige polyethersoort (garantie op indrukbaarheid). Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende densiteiten zodat meer correctie (steviger materiaal) en/of drukvermindering (zacht anti-decubitusmateriaal) gecombineerd kunnen worden. Om de gewenste positie te behouden, kunnen riemen geplaatst worden voor fixatie van de ledematen, rug en romp.
 

Standaard geriatrische relax 

De standaard geriatrische relax van Albatros verleent een comfortabele zithouding aan volwassen                     personen met een verminderd vermogen om zelfstandig te zitten. 
Het doel van een Albatros standaard geriatrische relax is het ondersteunen van de zithouding met een maximum aan comfort. Onderstaande eigenschappen kunnen dit waarborgen.
 
Uitvoering 
 
- 4 standaard maten (zitbreedte 40/45/50/55) 
- Verkanteling van de relaxzetel van zit tot lig met uitstapfunctie.
- In hoek verstelbare beenopvang.
- In hoogte verstelbare hoofdsteun met nekrol.
- Aanschuifbaar houten tafelblad (in optie).
- Zit- en rugvlak voorzien van anti-decubitusmateriaal.
- Voorkomen van onderuitglijden dankzij de specifieke vorm van de zitting 
- Laterale steun in de zitting die voor een goede ondersteuning bij het rechtzitten zorgt.
- 4 zwenkwielen om de relax makkelijk te verplaatsen in kleine ruimten.
 
Opties
 
- Mogelijkheid tot schommelen.
- Voetensteun, afneembaar of vast.
- Tafelblad uit hout, plexiglas of met een zachte bekleding.
- Veiligheidsriem: uitneembaar, met clips of klittenband.