Loophulpen


Bij Albatros kan u terecht wanneer wandelen niet meer zo eenvoudig is. Uit een groot gamma aan loophulpen wordt bekeken welke het beste past bij uw noden en wensen. 
Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons terecht om van stappen terug een plezier te maken! 

Albatros verdeelt onder andere: 

Standaard rollator                            Kay Walker                  Albatros Loophulp              Meylandt-Smith

                                                              Albatros Loophulp 


Met een Albatros Loophulp kunnen patiënten die onvoldoende rompcontrole hebben zich op een veilige en
comfortabele manier zelfstandig verplaatsen. Dit draagt bij tot de sociale en fysieke ontwikkeling van het kind.

Doel en eigenschappen

Het doel van het Albatros loophulp is een veilige en comfortabele uitgangspositie bekomen, met de nodige
houdingscorrectie en ondersteuning van de romp om tot stappen te komen. Zo kan het kind als onderdeel van het
therapeutische programma ondersteund en gecorrigeerd worden in zijn ga- of stappatroon. Een redelijke hoofdcontrole is een noodzakelijke vereiste voor deze rechtopstaande houding. Een Albatros loophulp is beschikbaar in verschillende maten voor kinderen vanaf 3 jaar. 
 
De steunsegmenten zijn op maat vervaardigd en gepolsterd met zacht materiaal. Naargelang de noden van de patiënt wordt er gekozen voor een op maat gemaakte thoraxsteun (ventraal) en/of dorsolumbale steun. De Albatros loophulp is uitgerust met een zadel ter ondersteuning van het bekken en zijschotten aan de abductie
die een schaargang voorkomen. Een tafelblad draagt bij tot een correcte houding en kan uitgerust zijn met een handgreep om de middellijn te helpen controleren en behouden. 

 
Het frame van het Albatros loophulp is voorzien van 4 kleine zwenkwielen (2 met rem en 2 zonder rem) en een veilige stootrand. Om een stapreflex uit te lokken is het mogelijk te opteren voor een frame dat ventraal inclineerbaar is. Met behulp van een duwstang kan een therapeut of ouder indien nodig assisteren.

Afwerking
 
Het metalen frame is gelakt. De steunsegmenten worden afgewerkt met een soepel en stevig kunstleder dat makkelijk is in onderhoud. Er is keuze uit een uitgebreid kleurenpalet. Het borduren van tekeningen of namen, om de Albatros loophulp ter personaliseren, is mogelijk.

 

Meylandt-Smith loophulpen 


Dit gamma aan loophulpen ondersteunt de sta-functie van de gebruiker. Er wordt een veilige omgeving gecreëerd door  een kadrement rond de thorax, een rugsteuntje en een zadel. Want wanneer een gebruiker zich niet veilig voelt wordt het stappen alleen maar bemoeilijkt. 

De basis van het loophulp is vrij groot. Hierdoor wordt een groot steunvlak gecreëerd en wordt het dus moeilijk om om te vallen. 
De loophulpen beschikken over een locksysteem op de achterste wielen waardoor achteruit stappen geblokkeerd kan worden.

 
               


Een belangrijke troef van de Meylandt-smith loophulpen is de aanwezigheid van veren. Een natuurlijke wandelgang is ook niet stroef en houterig maar vloeiend. De veren van het loophulpmiddel stimuleren de gebruiker om een natuurlijk wandelpatroon aan te nemen. Naargelang het gewicht van de gebruiker worden er andere soorten veren gekozen. 

Om de transfer van de (rol)stoel te maken naar het loophulpje beschikken de Meylandt-smith producten over een vernuftig systeem. Doormiddel van een hefboom komt het zadel van het loophulpje naar beneden. Het rugsteuntje kan worden weg geklapt en zo kan de gebruiker makkelijk zelf of door anderen in het loophulpje komen. 

De Meylandt-smith loophulpen zijn beschikbaar in verschillende maten en met een groot gamma aan opties!