Innowalk

Gemaakt voor beweging en om

levenskwaliteit te verbeteren!

De Innowalk biedt therapie voor zeer passieve personen. Met dit toestel brengen we mensen die niet in staat zijn om zelfstandig te stappen, opnieuw in beweging. Dit brengt heel wat voordelen met zich mee.

Research heeft aangetoond dat er verschillende voordelen zijn van actief rechtop staan

Innowalk

Jezelf kunnen bewegen is iets dat de meesten van ons vanzelfsprekend vinden. Mensen met functionele beperkingen hebben echter beperkte mogelijkheden om zelfstandig te bewegen. Ze lijden onder de gevolgen van een zittende houding. Het kunnen mensen zijn met diagnoses zoals onder andere Cerebrale Parese, syndromen, Spina Bifida en trauma.

 

De Innowalk is een vooruitstrevend, dynamisch gemotoriseerd toestel dat fysiek en emotioneel welzijn biedt. Het geeft de mogelijkheid om matige tot intense fysieke activiteiten te ervaren. Het is niet nodig om zelfstandig te kunnen staan of lopen. Ook leeftijd speelt geen rol.
.

 • De Innowalk is individueel aanpasbaar om beweging mogelijk te maken voor mensen met ernstige beperkingen. 

 • Voor veilig gebruik is de Innowalk uitgerust met een aanpasbare spasmecontrole waardoor de beweging wordt gestopt als er spasmes optreden.

Bewegen is gezond voor iedereen, een constante zit- of lighouding kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Doormiddel van herhaaldelijke bewegingen in een rechtopstaande positie, wordt het risico op deze negatieve gevolgen verminderd.

 • Door beweging in een rechtopstaande positie is er een betere bloedsomloop. Dit zal onder andere invloed hebben op de koude voeten problematiek of vochtophoping in de benen.

 • Door de geleverde inspanning krijgen we een diepere ademhaling. Hierdoor zullen de longen meer vrijgemaakt worden. Dit verkleint op termijn de kans op longinfecties.

 • Door de diepere ademhaling zal er meer zuurstof circuleren in het lichaam en in de hersenen.

 • Door rechtop te staan ontstaat er plots meer ruimte voor het darmstelsel. Dat in combinatie met de diepere ademhaling en de beter bloedcirculatie zorgt ervoor dat het darmstelsel beter zal functioneren.

 • Al deze voordelen dragen ook bij tot een betere nachtrust.

Ook op het gebied van mentale gezondheid kan de Innowalk heel wat voordelen bieden. De intensieve training geeft ook plezier. Personen die normaal gezien de hele dag zitten of liggen, krijgen het gevoel dat ze op eigen benen kunnen staan en een lichamelijke inspanning kunnen leveren.

 

Wilt u graag meer informatie, of test u de Innowalk liever zelf eens uit om de voordelen ervan te kunnen ervaren? Neem dan gerust contact met ons op!

 

"Jezelf kunnen bewegen is iets dat de meesten van ons vanzelfsprekend vinden. Wij bieden de mogelijkheid om te bewegen aan mensen die dat niet zelfstandig kunnen."

www.madeformovement.com

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn Social Icon

Albatros NV

Gestelhoflei 37
2820 Bonheiden

Tel: 015 56 01 56

Fax: 015 56 01 50
contact@albatros.be

Orthopedie-Comfortshop 

Mechelsesteenweg 211
2820 Bonheiden

Tel: 015 55 51 33

Fax: 015 55 82 49
orthopedie-comfortshop.be

 • Facebook
 • Instagram