top of page

Ligorthese op maat

Een comfortabel bed die de juiste houding ondersteunt en de nodige veiligheid garandeert is een essentieel onderdeel van een goede nachtrust.

Hieronder vind je meer informatie over onze ligorthesen op maat.

Vind je bepaalde producten niet terug of heb je nog extra vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

 

Wat is dat, een ligorthese?

Een ligorthese, ook wel een totale nachtorthese genoemd, is een individueel hulpmiddel dat helemaal wordt afgestemd op de vorm van het lichaam van de patiënt, om een goede en comfortabele houding in lig te verkrijgen.

Waarom zou u een ligorthese aankopen?

Een ligorthese zorgt voor de beste ondersteuning aan het hele lichaam tijdens de nacht. Niet alleen zorgt het voor een goede nachtrust, het zorgt ook voor een therapeutisch correct houding of vereiste correctie. Omdat de ligorthese de steunpunten optimaal verdeeld, vermijdt het maximaal het ontstaan van doorligwonden van de patiënt. Bij Albatros weten we dat elke patiënt en elke aandoening zijn impact heeft op het slaapgedrag en comfort van patiënten. Daarom hebben wij zowel buik-, rug-, en zijligorthesen om aan iedere vraag tegemoet te kunnen komen.

Waaruit wordt een ligorthese gemaakt?

Wij maken onze totale orthesen uit een hoogwaardige polyethersoort met garantie op indrukbaarheid. Door verschillende dichtheden te gebruiken kunnen we correctie en drukvermindering combineren.

Zijn er verschillende soorten ligorthesen?

Absoluut! Er bestaan vaste ligorthesen, waarbij de orthese uit één stuk vervaardigd is en dynamische ligorthesen die bestaan uit afzonderlijke, afneembare stukken. Er zijn ligorthesen die het volledige lichaam ondersteunen, maar ook abductiekussens die enkel de onderste ledematen en het bekken omvatten. Indien nodig worden er ook fixaties voor ledematen, rug en/of romp voorzien.

Hoe wordt een ligorthese afgewerkt?

We gebruiken hiervoor een elastische coating toplaag zodat het geheel glad, zacht en ondoordringbaar voor vocht is. Bij iedere ligorthese krijgt u 2 afneembare wasbare hoezen in badstof meegeleverd. De kleur van de hoezen kiest u zelf uit een breed kleurenpalet.  U kan zelf de naam van de patiënt op de hoes laten verwerken.

Wat is een wig?

Een wig zorgt voor de inclinatie van de orthese indien er met het bed geen inclinatie kan bekomen worden. Zo kan de neiging tot reflux tot een minimum beperkt worden. De wig zit onder de ligorthese en is gemaakt van stevige zwarte mousse. De wig kan los of vast onder de ligorthese geleverd worden.

Hoe onderhoud ik een ligorthese?

Orthese: opnemen met vochtige doek en zacht schoonmaakmiddel. Riemen: wasmachine 30°.

Hoezen: wasmachine max. 60°.

Onderstel: opnemen met vochtige doek en schroeven en bouten regelmatig controleren en vastzetten.

 

 

Een goede nachtrust is goud waard!

bottom of page