top of page

Relaxorthese

Een relaxorthese of vlonder geeft een comfortabele ondersteuning van het hele lichaam in zit of half-lig.
 
Een goede relaxorthese is volledig op maat van de patiënt afgesteld en gemaakt.
Hierdoor kan de patiënt genieten van een optimale ontspannen houding zonder verlies aan de ondersteuning.

Waarom zou u een relaxorthese aankopen?

Relaxorthesen zorgen voor een ontspannen houding bij de patiënt met de nodige ondersteuning. In een relaxorthese zijn alle therapeutische correcties voorzien zonder aan het comfort van de patiënt te raken. Door het gebruik van een relaxorthese in combinatie met een kantelbaar onderstel, worden steunpunten optimaal verdeeld, wat het ontstaan van doorligwonden vermijdt.

Waaruit zijn de relaxorthesen gemaakt?

Onze relaxorthesen zijn vervaardigd uit een hoogwaardige polyether met garantie op indrukbaarheid. Omdat we gebruik maken van materialen met verschillende dichtheden kunnen correctie (steviger materiaal) en/of drukvermindering (zacht anti-decubitusmateriaal) gecombineerd worden.

Is er keuze in afwerking?

Absoluut! Standaard voorzien wij onze relaxorthesen van een elastische coating wat voor een glad, zacht en waterdicht geheel geeft. Voorts kan u rekenen op 2 afneembare wasbare hoezen in badstof in een kleur naar keuze. Indien gewenst, voorzien wij een naamteken op de hoezen.

Onderhoudtips

Voor een goed onderhoud van de orthese raden we aan om deze regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en zacht schoonmaakmiddel.

Etensresten en vuil worden best regelmatig verwijderd met een vochtige doek en schoonmaakmiddel. De schroeven en bouten moeten regelmatig gecontroleerd worden en indien nodig vastgezet worden.

De riemen mogen gewassen worden in een wasmachine op 30°.

Voor de badstof hoezen geldt een wasvoorschrift van maximum 60°.

 

 

Comfortabele, hoog kwalitatieve zithulpen dragen bij tot een optimaal herstel en verhoogde levenskwaliteit van de patiënt.

bottom of page