top of page

Stabilisator

Voor patiënten met een redelijke romp- en hoofdcontrole.

Een rechtopstaande positie heeft niet alleen fysieke maar ook psychische voordelen. Het geeft een overzicht op de omgeving en biedt de kans deel te nemen aan het sociaal gebeuren rondom. 

Stabilisator

De Stabilisator van Albatros helpt patiënten die niet zelfstandig recht kunnen staan in een rechtopstaande positie te brengen. Tijdens deze stapositie wordt het hele lichaam ondersteund.

De verticale houding zorgt voor een betere spijsvertering, doorbloeding en versteviging van het beendergestel. Ook zorgt het voor een beter psychische gezondheid van de patiënt door actief deel te kunnen uitmaken van de omgeving.

 

De stabilisator is gemonteerd op een metalen, gelakt statief met brede basis en voorzien de draagkolom van een voetbediende hydraulische gasveer. Hierdoor is de inclinatie traploos instelbaar wat zowel aangenaam is voor de patiënt als de verzorger.  

Afhankelijk van de nood van de patiënt kiezen we voor een voorwaartse of achterwaartse steun.Bij een achterwaartse steun kan ook een hoofdsteun worden toegevoegd. 

Het kantelbaar tafelblad ondersteunt de correcte houding en kan dienst doen voor de therapietafel. 

Het steunsegment is individueel instelbaar en op maat. De kleur van het kunstleer wordt door de patiënt gekozen. Verdere personalisaties zoals tekeningen of namen zijn mogelijk op aanvraag. 

 

Het onderhoud van de Albatros-stabilisator is eenvoudig. Kijk regelmatig de bouten en schroeven na en zet ze indien nodig vast. Ontdoe de steunsegmenten regelmatig van etensresten en ander vuil met een vochtige doek en wat zacht schoonmaakmiddel. De riemen kunnen mee in het wasmachine op 30°.

 

 

Een Albatros stabilisator helpt patiënten die niet zelfstandig recht kunnen staan,

toch in een  rechtopstaande positie te brengen.

bottom of page