top of page

Zitorthese op maat

Comfortabele, hoog kwalitatieve zithulpen zijn het ideale hulpmiddel bij herstel en verhogen de levenskwaliteit van de patiënt.

Je kan bij ons terecht voor zowel standaard orthopedische zitondersteuningen als volledig maatwerk aan. 

 

Ontdek hieronder meer informatie over onze zitorthesen. 

Een zitorthese, wat is dat nu juist?       

Een zitorthese is een individuele zitvoorziening die helemaal wordt afgestemd op de vorm van het lichaam van de patiënt. Indien standaard zitvoorzieningen niet meer volstaan voor een comfortabele zithouding, maken we een zitorthese op maat. Zo zit iedereen goed bij ons.

Waarom zou u een zitorthese bij ons bestellen?

Albatros gaat voor een unieke combinatie van een maximaal ondersteunen en/of corrigerend vermogen van de zitorthese met het hoogst mogelijke comfort voor de patiënt. En dat binnen de nomenclatuurprijs.

Waaruit worden zitorthesen gemaakt?

Onze zitschalen zijn vervaardigd uit een hoogwaardige polyethersoort met garantie op indrukbaarheid. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende materiaaldichtheden zodat correctie (steviger materiaal) en/of drukvermindering (zacht anti-decubitusmateriaal) gecombineerd kunnen worden. Door zachte, veerkrachtige materialen te gebruiken, kan de patiënt kleine bewegingen maken. Zo vermijden we tonusverhoging of weerstand tegen het vastzitten. Dit brengt een optimaal ontspanning en therapeutisch verantwoorde positie met zich mee. Rond de zachte of stevige binnenlaag plaatsen we een harde vormvaste schelp, vervaardigd uit polyethyleen, polyvinylchloride, of een door ons ontwikkelde aluminium design schelp.

Is er keuze in afwerking?

Absoluut! Iedere patiënt heeft andere voorkeuren en noden waar we graag rekening mee houden. Zo kan de patiënt kiezen voor een waterafstotende coating en een comfortabele, afneembare en wasbare badstof hoes, een lederen afwerking en/of kunstleder of een inleg vervaardigd van Aerosleep (een 3D-stof met een open celstructuur). Voor elk materiaal kunt u kiezen uit diverse kleuren. Wilt u het nog persoonlijker? Dan kan u een tekening of naam laten borduren op de zitorthese.

Zijn er verschillende onderstellen mogelijk?

Zeker! Onze zitortheses worden meestal opgebouwd op een rollend onderstel naar keuze. Voor gebruik binnen en buiten kiest men voor een onderstel voor zitschelp of een rolstoel. Voor uitsluitend binnenshuis gebruik kan u de zitorthese bestellen op een bevestigingssysteem met kleine wielen en een kantelfunctie. 

Bekijk hier ons assortiment onderstellen.

Zijn er bepaalde tips voor het gebruik en onderhoud?

Voor een goed onderhoud van de orthese raden we aan om deze regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en zacht schoonmaakmiddel.

Etensresten en vuil worden best regelmatig verwijderd met een vochtige doek en schoonmaakmiddel. De schroeven en bouten moeten regelmatig gecontroleerd worden en indien nodig vastgezet worden.

De riemen mogen gewassen worden in een wasmachine op 30°.

Voor de badstof hoezen geldt een wasvoorschrift van maximum 60°.

 

 

Comfortabele, hoog kwalitatieve zithulpen dragen bij tot een optimaal herstel en verhogen de levenskwaliteit van de patiënt.

bottom of page